Mere tid og plads til familien

”Fra dag 1 har vi følt, at det her er vores hus! For vi har været med til det hele – og ungerne har været med!"

Familien Møller undersøgte selvfølgelig hele markedet og fik tre bud fra tre byggefirmaer. ”Vi var dog imponeret over den tid Lind & Risør gav sig til os. Man var ikke bare et nummer i køen, og vi følte os hurtigt ret sikre”.

Deres valg falder på et hus fra Lind & Risør på 156 m². Et aktivitetsrum kommer på ønskelisten, og da Jeppe og Maria selv er vokset op i komfortable børneværelser i god størrelse, synes de også, at deres to piger, Laura og Sofia, skulle have samme glæde. Og da Lind & Risør helt lader den enkelte familie selv bestemme, var de ønskede ekstra kvadratmeter ikke noget problem. Det endelige hus kommer op på 176 m². Et stort hop fra Jeppe og Marias første fælles bolig: en Valby-lejlighed på 38 m². Forinden havde familien i samråd med Lind & Risør udvalgt en optimal byggegrund i et nybyggerkvarter i Solrød Strand, og byggeriet kunne begynde.

Familien lejer sig ind i et lille rækkehus tæt på byggegrunden og kan følge byggeriet i løbet af foråret. Mens Sofia bliver fulgt til børnehave, tæt på det nye hus, kigger de tit indenfor; hilser på og snakker med håndværkerne. Maria: ”Fra dag 1 har vi følt, at det her er vores hus! For vi har været med til det hele – og ungerne har været med! De har set og snakket med ”arbejdsmænderne”, som Sofia siger. Det var en rigtig god oplevelse for os alle sammen.”

Tiden blev også brugt til at bestille de elementer og materialer, som familien ville have til deres nye hus. Her var valget af klinker svært. Jeppe: ”Vi stod og vaklede lidt mellem en grå, en beige og en sort. Men det er svært at forestille sig et helt hus med én slags klinke.” Maria: ” Én ting er, at man synes, at den ser flot ud, men hvordan ser den ud, når der er mange på et kæmpe område – bliver det for voldsomt?” Familien ender med at vælge den samme sorte flise med hvide fuger til både køkken/alrum og husets to badeværelser. Maria: ”Og da fliserne var blevet sat op, tænkte vi: Det bliver godt nok sort… Men da den hvide fugemasse kom i, tænkte vi alle: Wow – det bliver flot!”

Familien Møllers Lind & Risør Længehus er valgt ud fra designmæssige som praktiske årsager: På grund af den enkle konstruktion er der få byggesamlinger, hvilket minimerer kuldebroer og vedligeholdelse på huset betragteligt. En anden naturlig fordel ved længehuset er, at huset er let at dele i en forældredel og børnedel (med f.eks. badeværelse i hver sin afdeling). Et typisk og sikkert valg for børnefamilier.

Og da huset er helt nyt og kræver minimalt med vedligeholdelse – ude som inde – i mange, mange år, er der i sidste instans mere tid til familien selv.
Og Maria bemærker glad, at ”noget af det, der er lettest i dagligdagen nu, er hvor let rengøringen er. Det tager jo ingen tid. Det hele er nyt, og det er bare så let at gøre rent.”

Hele oplevelsen med at definere og bygge sit eget hus – eller i hvert fald ”at være med til at bygge det,” som familien siger, har givet Møller’ne en helt unik følelse af eget hus og hjem. ”Nabolaget har også været ret glade”, uddyber Maria – ”da Lind & Risør har været meget dygtige til at holde byggepladsen pæn og rydde ordentligt op efter sig. Derudover har de overholdt alle deres aftaler med os og eksempelvis afleveret huset to uger før tid, vel at mærke uden at gå på kompromis med kvaliteten, som har været vigtig for både dem og os.”