En investering i det gode liv

Selvom børnene er flyttet hjemmefra, og jævnaldrende venner begynder at tale om at geare ned på kvadratmetre og have, har Anna Lise og Finn Aagaard levet deres egen personlige boligdrøm ud til fulde. På en idyllisk 1600 kvadratmeter stor grund i Hornbæk har parret netop fået opført et nyt hus fra Lind & Risør.

Ikke slækket på boligdrømmen

Mens mange husejere prioriterer mindre boliger uden have, når de nærmer sig de gyldne otiumsår, har Finn og Anna Lise Aagaard set forfriskende anderledes på “seniorboligen”.

“Hvorfor skulle vi have mindre plads, blot fordi vi er ældre” forklarer Finn. “Det er ikke nemt at holde noget, hvor der er småt med plads, og jeg har aldrig kunnet forstå, hvorfor man skulle slække på sine boligdrømme, blot fordi man får nogle grå hår!”

Parret lever et meget aktivt liv, både socialt og arbejdsmæssigt, hvor der måske er gearet lidt ned, men langt fra bremset op. Deres forrige hus i Rudersdal var af nogenlunde samme størrelse som det nye – men drømmen om et nyt hus med alle nybyggeriets fordele lokkede.

Ingen dørtrin, tak!

Selvom parret ikke har været bange for at bygge nyt i deres alder, har de bestemt tænkt realistisk med hensyn til, at deres nye hus skulle være nemt at vedligeholde og færdes i. Og specielt én ting generede Anna Lise i parrets forrige hus: Dørtrin!

“Jeg sad i en kort periode i kørestol, og når man først har brugt en halv time på at prøve at komme over et dørtrin, så tænker man: Nej, pokker om jeg vil bo i et hus med dørtrin! Væk med dem!”

Det blev et af de personlige ønsker til deres nye hus, som parret gik til Lind & Risør med. En på samme tid praktisk og elegant løsning, hvor der simpelthen ikke er nogle dørtrin eller dørlister i huset, ensbetydende med ét stort fliseareal fra entré, bryggers, henover køkken/alrum og gangareal. Et enormt anlægsprojekt, som byggefirmaets erfarne murere heldigvis er vant til.

“Det er helt fantastisk dygtige murere, Lind & Risør har ansat” fortæller Anna Lise. “De tager tiden til at opføre huset i god kvalitet, inde som ude, hvor andre firmaer måske er hurtigere, men hvor kvaliteten så ofte også er derefter. At Lind & Risør har været så omhyggelige i alle faser af byggeriet har været en af hovedgrundene til, at vi valgte netop dem til at bygge vores nye hus”.

Olfert klarer græsplænen

Det første år i huset er nu gået, og ifølge parret tror ingen på, at huset og haven kun er opført for et år siden. Anna Lise og Finn er også faldet godt til.

“Vi føler ikke, at et kvalitetshus bygget ud fra ens egne præferencer, er en omkostning” forklarer Finn. “Det er en investering i det gode liv”.

Huset er bygget således, at parret kan blive boende i mange, mange år. Ligesom med Finns farmor, som i sin tid blev boende i hendes eget selvbyggerhus i Aarhus, til hun var 92 år.

Haven, som bestemt er rummelig, kræver blot en kost og en lille beskæringssaks i ny og næ. En fin lille hobbysyssel for den haveinteresserede Finn. Og græsplænen? Den tager robotplæneklipperen, som har fået kælenavnet Olfert, sig skam af. To gange om ugen i sommerhalvåret, fra kl. 08.00 til 17.00 kører Olfert rundt i haven. Så er det da let at være husejer – med have!

Nyt hus med plads til personlige tilvalg... - se video med Anna Lise og Finn Aagaard