Vores hus. Tegnet personligt til os

Intet var overladt til tilfældighederne, da Vibe og Mikael Grundsøe byggede nyt hus. Omhyggelig planlægning – helt fra skitsestadiet – og en masse personlige tilvalg har gjort deres hus til deres eget.

“Folk spørger tit, hvad er det for en type hus, I har fået? Det har vi da aldrig set før. Det findes heller ingen andre steder, fortæller vi dem! Det her er vores hus. Tegnet personligt til os.”

Vibe Grundsøe har sammen med sin mand, Mikael, fået opført et helt nyt vinkelhus fra Lind & Risør på 218 m². Helt fra begyndelsen har parret kunnet præge udseendet og funktionerne i deres nye hus.

Arkitekten tegnede huset efter parrets ønsker

Et spol tilbage i tiden.

Familien Grundsøe leder efter et byggefirma til at bygge deres nye drømmehus på deres byggegrund i Allerød. Et vennepar anbefaler Mikael og Vibe at tage fat i en arkitekt fra Lind & Risør. Her vil de kunne få et helt frit og uforpligtende skitsebud på deres drømmehus.

Hos Lind & Risør fortæller parret arkitekten om deres ønsker til et nyt hus. At de blandt andet prioriterer rummelighed, nu de har pladsen til det på en fyldig byggegrund på 1025 kvadratmetre i Allerød.

Arkitekten gik derefter i gang ud fra et helt blankt stykke papir. “Han begyndte med sin arkitektblyant at skitsere vores nye hus ned efter vores ønsker,” fortæller Vibe. “Vi så simpelthen fødslen af vores nye hus.”

Det blev et vinkelhus!

Et hus med plads til udfoldelse stod øverst på ønskelisten. Foruden Vibe og Mikael skulle det nye hus nemlig også rumme børnene Lærke og Malthe.

Hyggekroge stod også højt på ønskelisten hos familien. Det havde de kun gode minder om fra deres tidligere bolig. Det skulle der også være plads til i deres nye hus fra Lind & Risør.

Løsningen blev et vinkelhus. “Et vinkelhus har et interessant ydre, men også indre,” forklarer Vibe. Man kan for eksempel, på grund af de drej huset tager, se sit eget hus hele tiden, nærmest uanset hvor man befinder sig i huset.

I den følgende tid var parret spændte på, om der ville gå information tabt mellem eksempelvis arkitekt, byggerådgiver, materialevalgskonsulent og selve håndværkerne hos Lind & Risør. De blev dog ikke skuffet.

Alt under et tag

Fordelen ved at benytte et byggefirma som Lind & Risør er, ifølge Vibe, at “alt er samlet under et tag”. Arkitekt, byggerådgivere og håndværkere.

Mens Vibe og Mikael var til materialevalgsmøde på hos Lind & Risør og netop havde spist frokost i Lind & Risørs kantine, stødte de eksempelvis på deres arkitekt igen, som kom hen og hilste på parret.

“Det synes vi var en positiv ting at gøre, fortæller Vibe. “Bare hele fornemmelsen af, at ens byggefirma engagerer sig i ens byggesag. Det betød meget for os.”

Familien var specielt glade for, at de kunne få huset bygget fuldstændig efter deres egne ønsker. Samtidig med at byggefirmaet dog også agerede den ansvarlige rådgiver, der pointerede, at huset skulle bygges på en korrekt, byggeansvarlig måde, som byggefirmaet kunne stå kvalitetsmæssigt inde for. “Det gav stor tryghed,” fortæller Vibe.

I tiden op til jul ventede familien spændt på overdragelsen af deres nye hus, som var sat til at blive afleveret i det nye år, den 9. januar. Hele familien Grundsøe fik dog en mindeværdig jul, da huset stod parat til indflytning den 22. december – 3 uger før tid!