Rev ned og byggede nyt

Familiens tredje Lind & Risør hus

Familien Hørlykke er flyttet ind i deres tredje hus fra Lind & Risør. De valgte at fortsætte deres samarbejde med det velkonsoliderede danske byggefirma – denne gang bare i et dobbelt så stort hus!
Beliggende på en ældre, kringlet villavej ved Rungsted Kyst kan man finde et splinternyt hus, som oser af byggekvalitet og lækker finish. Her bor familien Hørlykke, bestående af økonomikonsulent Dennis Hørlykke og projektleder Mie Hørlykke samt børnene Ida, Line og Mads.

Da familien greb chancen for at købe et dødsbo, tæt på Mies familie og omgangskreds, valgte de at rive det gamle hus ned og begynde fra (mose)bunden af – i bogstaveligste forstand; da grunden er gammel mosejord.

Familien har tidligere boet i to huse fra Lind & Risør. Det seneste – et i dag ti år gammelt hus på 120 m² – havde familien glæde af i fem gode år, hvorefter familiens krav til hjemmekontor og familieforøgelse krævede mere plads…

Kontakten blev derfor skabt til tre danske byggefirmaer, hvor Lind & Risør skilte sig ud:

Dennis: ”Vi følte, at vi købte en forsikring i hele leverancen, dels i forhold til kvalitet og dels i forhold til alle de konkurser, man hører om inden for branchen. Vi fik også Lind & Risørs fem års garanti-gennemgang af huset – hvilket ingen andre danske byggefirmaer tilbyder. Og så følte vi også, at vi havde et afprøvet koncept, da vi havde boet i to Lind & Risør-huse.” Familien prioriterede sikkerhed og kvalitet højt og ville gerne betale en smule ekstra for til gengæld at kunne sove trygt om natten, velvidende at deres nye hus ikke sank ned i mosen! Mie forklarer: ”Vi skulle jo have ekstra fundering, under huset, på grund af mosejorden, og vi tænkte, at vi slet ikke skulle have nogle (et byggefirma), der ”ikke kan det” – altså ikke kan bygge huse og ikke har prøvet det mange gange.”

Lind & Risørs faste stab af danske håndværkere betød i denne henseende også meget for Dennis og Mie: ”Hele værdikæden hos Lind & Risør sætter virkelig en milepæl i jorden om, at ”det har vi prøvet før” – og så har de kontinuitet hos deres medarbejdere, det kan man tydeligt mærke. Morten (byggerådgiveren) havde været der i over tolv år, Lars, byggelederen, over ti år, og tømrerne havde været sammen i over fire år og arbejdet fast sammen. Det mærker man,” fortæller Dennis.
Forventningen om god byggekvalitet og sikkert håndværk på huset blev da også opfyldt. Faktisk så godt, at familien kunne sende deres privat-tilknyttede byggesagkyndige hjem før tid, på dennes egen anbefaling!

Det endelige hus – et Fiskerhus i 1½ plan – stod færdigt til tiden. Og helt efter familiens ønsker, blev huset rummeligt, med velvoksne 247 m². Dobbelt så stort som deres sidste hus fra Lind & Risør, med god plads til hele familien – oppe som nede!