Nyt hus - præcis som vi ønskede det

Da familien Willum skulle hjem til Danmark igen, stod valget mellem deres nuværende 70’er villa eller et helt nyt hus. Det blev nybyggeri hos Lind & Risør, hvor de fik et nyt hus fuldstændig tilpasset efter deres egne ønsker – med ekstra opmærksomhed på en helt fænomenal beliggenhed ved Fredensborg Slotspark og Esrum Sø. Læs her om deres erfaring med Lind & Risør.

En af de mange fordele ved at bygge nyt hus fra grunden er, at man får muligheden for at tilpasse ens nye hus byggegrunden og det, der ligger omkring huset. Sætte sit helt eget præg på hus, have, beliggenhed mod verdenshjørner og udsigt.

Drømmegrunden i Fredensborg: Den ta’r vi!

Efter at have boet en årrække i England skulle Kim og Mia Willum retur til Danmark. Deres nuværende, udlejede bolig i Fredensborg, nord for København, var en renoveret, men ældre 70’er villa. Parret ville dog gerne have et mere rummeligt, tidssvarende hus – hvor de fx ikke skulle bekymre sig om omkostninger til løbende renovering, lappeløsninger og ufavorable energiudgifter.

Pludselig – en dag, mens Kim, Mia og deres lille søn Mark var i England – kom drømmegrunden til salg i Fredensborg: En nedrevet gammel træskærefabrik havde frigjort tre byggeparceller. En af disse byggegrunde fangede med det samme familiens opmærksomhed, med vidunderlig udsigt ud over Esrum Sø, skov lige om hjørnet og med blot 10 min gåtur gennem Slotsparken til Fredensborg Slot.

Mia og Kim var ikke i tvivl: ”Den der, den ta´r vi!”

Så manglede de bare huset.

Vigtigt med et velrenommeret byggefirma og en praktisk husmodel

Da familien stadig var bosiddende i England, skulle opførslen af et nyt hus være en nøglefærdig totalentreprise fra et byggefirma, der kunne tage sig af det hele.

Kim: ”Det var vigtigt, at det var et byggefirma, der havde prøvet det mange gange før, der havde et vist renommé, og som vi kunne stole på.”

Det nye hus skulle først og fremmest tilpasses den fantastiske beliggenhed: Huset skulle være et udsigtsfordelagtigt 1½ plans hus – med optimal udnyttelse af det fantastiske vue til sø og skov.

Ud over at Lind & Risør passede på profilen ”velkonsolideret byggefirma med styr på sagerne”, kunne byggefirmaets trempelhusmodel byde på stilfuldt 1½ plans byggeri i højden, men også på en praktisk planløsning, da trempelhusmodellen er uden skunke på 1. salen og derved minimerer den ofte pladskrævende skråvægseffekt væsentligt.

Det havde familien i den grad behov for med ønsker om badeværelse, omklædningsrum, soveværelser, fitnessrum, gæsteværelse og stue på 1. salen.

”Der skulle være plads, og skråvæggene måtte ikke genere. Det opnår man ikke i samme grad i de traditionelle 1½ plans huse, men det fik vi i Lind & Risørs trempelhusmodel” fortæller Kim.

Egen tilknyttet arkitekt: Tegnede efter parrets ønsker

For Mia skilte Lind & Risør sig ikke prismæssigt voldsomt ud fra andre byggefirmaer. Der var andre ting, som var værd at lægge mærke til. Eksempelvis hvordan parret oplevede husene, materialevalget og inventaret i udstillingshusene.

”Jeg synes her, Lind & Risørs materialestandard var rigtig pæn og af høj kvalitet. Andre byggefirmaer virker ved første øjekast måske lidt billigere, men hvis man alligevel vil op i den kvalitet, som Lind & Risør bygger i, bliver priserne faktisk meget ens, og så er Lind & Risør jo pludselig ikke dyrere” fortæller Mia.

Kim var fra starten af ikke helt klar over, hvor meget indflydelse familien egentlig ville få på udformningen af deres nye hus:

”Jeg havde faktisk opfattelsen af, at nu gik vi ind til et typehusfirma. Her ville der være måske 10 husmodeller, som man så kunne vælge én af, og få enkelte tilretninger”.

Gennem byggeforløbet blev det dog tydeligt for parret, at det var dem som bygherre, som sad med styringen.

”Vi fik jo tidligt i processen tilknyttet vores egen arkitekt, og hvor vi så bare kunne tegne fra bunden. Det gik her op for mig, at vi faktisk kunne få lavet huset præcis, som vi ønskede.”