Byg nyt hus

Byg nyt hus med in-house arkitekt og dygtige fastansatte håndværkere - fra typehus til drømmehus

At bygge nyt hus kan være lidt af en mundfuld og en kompleks proces, som involverer mange specialister. I et arkitekt- og byggefirma som Lind & Risør har vi specialisterne ansat. Ligesom vi har alle faggrupperne af håndværkere fastansat. Simpelthen fordi det giver god mening. At bygge nyt hus skal nemlig være en tryg og god oplevelse.

Hos Lind & Risør får I et hus der passer til jer og dem I er

Vi er alle forskellige, og det skal vores hjem også gerne afspejle.

Hos Lind & Risør har vi ingen faste modeller eller typehuse. Ingen husserier eller fastlagte rammer. Vi har derimod masser af inspiration til netop jeres personlige drømmehus.

Mennesker er forskellige, og det er deres ønsker til drømmehuset også. Så når en familie kommer til os og gerne vil bygge nyt, tager vi altid udgangspunkt i deres helt egne behov og ønsker.

Vores erfarne arkitekter tegner ganske enkelt drømmehuset til den enkelte familie, hver gang.

Video: Den individuelle detaljer der gør hele forskellen på et typehus og et drømmehus...

Hør vores arkitekter fortælle om rejsen fra boligdrøm til drømmebolig.

Sov trygt med "Mit Lind & Risør" - mere gennemsigtighed og tryghed

Vores nye “Mit Lind & Risør” univers er en online portal for dig der bygger hus med Lind & Risør.

Du får adgang til din byggesags dokumenter, tegninger, kontrakt, smart dynamisk tidsplan og meget mere – 24 timer i døgnet, uanset hvor du er.

Det giver ro i maven når drømmehuset skal bygges…

Læs mere

Byggeprocessen

At bygge nyt hus er for nogen en spændende process mens det for andre kan virke som en kompleks og uoverskuelig proces.Hos Lind & Risør har vi gennem 40 års byggeri af kvalitetshuse, løbende opdateret vores byggeprocess, for at gøre det så overskueligt og trygt som muligt for dem der vælger at bygge nyt hus med os.

Få et overblik over den samlede byggeprocess – fra første møde med Lind & Risør til aflevering af jeres færdige drømmehus.

Læs om byggeprocessen

Arkitektens kommentar - "Det handler om de kloge kvadratmeter"

Mere plads handler ikke altid om flere m² – men om hvordan man udnytter dem bedst muligt.

Når vi drømmer om et nybygget hus, danner vi nogle billeder i hovedet af, hvordan huset skal se ud i sidste ende. Men nogle gange kan det være svært at få viderebragt præcis de samme billeder til andre.

Hos Lind & Risør A/S er vores erfarne arkitekters primære opgave netop at lytte til og forstå de ønsker og drømme, som I har. Og de er faktisk rigtig, rigtig gode til det. De har gjort det i mange år, og deres evne til at omsætte det til optimale indretninger og spændende arkitekturer har resulteret i flere tusinde drømmehuse for familier over alt på Sjælland.

Og vi er ikke bange for at udfordre jer lidt på jeres holdninger, idéer og behov. For det handler ikke bare om at udvide husets størrelse hele tiden. Det handler i højere grad om at udnytte alle husets kvadratmetre bedst muligt.
Vores arkitekter kan gøre enhver families boligdrøm til virkelighed – også jeres.

 

Gennemsigtig byggerådgivning er et vigtigt nøgleord

God rådgivning bygger bro mellem drømme og virkelighed og skal sikre at I får alle muligheder frem.

At bygge nyt hus er for de fleste en af de største investeringer i livet. Derfor er det uhyre vigtigt at komme rigtigt fra start for at undgå de faldgruber, så stort et projekt kan omfatte. Lokalplaner, servitutter, nedrivning af ejendom, screeningsprøver, forurening og tilslutningsafgifter er blot nogle af de ting man vil stifte bekendtskab med.

Alt dette og meget mere har vi en person hos Lind & Risør, som kan hjælpe jer med. Ja, vi har faktisk flere af dem – vi kalder dem byggerådgivere.

Hos os får I en seriøs og meget professionel byggerådgivning, og vores byggerådgiveres ekspertise nyder vores kunder godt af på mange måder. Ikke mindst i den indledende fase.

 

Book et møde

Materialevalget - en verden af frihed og personlige valg

Det rigtige materialevalg er helt afgørende for jeres trivsel i det nye hus.

Det rigtige materialevalg er ikke kun prikken over i’et, når man bygger et nyt hus, det bør være en helt fundamental del af rådgivningen. Hos Lind & Risør er det f.eks. et in-house team af professionelle materialevalgskonsulenter med mange års erfaring, der guider dig frem til et unikt resultat.

De rigtige materialer spiller ikke kun en kæmpe rolle, hvad angår husets samlede udtryk. Det er også dem, der er med til at fortælle noget om dig, din stil, dine præferencer, og som giver huset det ekstra finish, som er så vigtigt for at føle sig hjemme.

Vi skal nok sørge for, at det hele kommer til at hænge sammen, men det er kun dig selv, der ved, hvad der falder i din egen smag. Materialer er et individuelt valg. Det, der betyder noget hos os, er, at der er balance i det overordnede udtryk, og at I er glade, når I flytter ind.

Vi afholder materialevalget i vores eget showroom, og vi bruger den tid, som er nødvendig for at skabe det perfekte og sammenhængende materialevalg, med udgangspunkt i jeres ønsker og behov.

Læs mere

Egne håndværkere giver et trygt byggeri

Godt håndværk er en mærkesag og mere end 180 fastansatte håndværkere bygger nye Lind & Risør huse hver eneste dag.

Mange byggefirmaer benytter sig udelukkende af underentreprenører til at opføre deres huse og på denne måde presse prisen på byggeriet af huset. Man risikerer således, at der vælges den billigste løsning frem for den kvalitetsmæssigt bedste løsning.

Hos Lind & Risør har vi valgt at have egne fastansatte håndværkere og få, men faste udvalgte underleverandører – indenfor enkelte afgrænsede områder – som sætter en ære i at levere et godt gedigent håndværk, hver gang! Det sikrer, at vi leverer den samme høje kvalitet i alle vores byggerier, og at arbejdsmiljøet er i orden på alle Lind & Risørs byggepladser.

Faktisk har vi flere håndværkere, som har fejret 25 års jubilæum hos Lind & Risør A/S, og det er vi naturligvis stolte af.

Byggeri med bæredygtige eller energi- og klimavenlige løsninger

Hos Lind & Risør tager vi både arbejdsmiljøet og energirigtigt byggeri alvorligt. I dette afsnit kan du læse meget mere om vores indsats for at bygge kvalitetshuse i et ordentligt arbejdsmiljø, og du kan også læse om vores holdning til energirigtigt byggeri samt hvilke energivenlige løsninger vi kan tilbyde når du bygger hus med os.

Lind & Risør har altid været på forkant med energikravene til nybyggeri. Det er vi stadig.

Læs mere om grønt byggeri her

Virtual Reality - gå en tur i huset INDEN i køber det

Når I bygger hus med Lind & Risør får I en helt enestående mulighed for at gå en tur rundt i jeres nye drømmehus – allerede inden I køber det. Det giver tryghed og den helt rigtige mavefornemmelse.

Når du bygger nyt hus med Lind & Risør ved de fleste, at huset er arkitekttegnet af vores egne dygtige arkitekter – efter jeres egne ønsker, behov og idéer.

Nu giver vi jer også muligheden for at gå en tur i en Virtual Reality model af familiens kommende drømmehus INDEN I køber. Det giver nemlig den helt rigtige mavefornemmelse hos både jer og os, at vide at huset er præcis som I drømmer om. Vores Virtual Reality model giver jer også ro i maven, når I på jeres mobil eller tablet nemt og enkelt kan bevæge jer rundt i jeres kommende hus og få en fornemmelse af indretningen og rumvirkninger.

Modellen produceres efter den skitse som I udarbejder sammen med vores arkitekter. Der er altså tale om jeres HELT EGET personlige hus – og det er næsten som at være der i virkeligheden. Gå rundt inde i huset eller tag en gå-tur rundt om huset og se det fra alle verdenshjørner.

Download Lind & Risørs app fra enten App-Store eller Google Play og se 4 forskellige eksempler på Virtual Reality huse udarbejdet på baggrund af vores udstillingshuse på Triumfbuen i Hillerød.

Virtual Reality modellen er inkluderet i husprisen hos Lind & Risør – du kan få yderligere oplysninger om de nærmere betingelser hos vores byggerådgivere.

Er et typehus virkelig noget for jer?

Hos Lind & Risør får I ikke bare et almindeligt typehus. Vi bygger nemlig huse som er tilpasset dig – og ikke omvendt.

Med vores arkitekttegnede huse får I ikke et færdigt samlesæt som i et klassisk typehus, men derimod alt det I altid har drømt om. Hos os bliver jeres individuelle behov og ønsker nemlig opfyldt og vi vil med jeres historie i fokus, skabe en helt unik drømmebolig.

Når I bygger hus med os, får I ikke en standardløsning. Siden 1980 har vi leveret arkitekttegnede huse, hvorfor vi har en solid bunke erfaring i rådgivning og vejledning når det kommer til skabe drømmehuse. Vi ved at alle familier er forskellige, og vores fornemste opgave er at forstå jeres ønsker og føre dem ud i livet – og det er præcis kernen i vores forretning. Vores erfarne og kompetente byggerådgivere og arkitekter er eksperter i – sammen med jer – at finde frem til netop den løsning

Et klassisk typehus er ganske enkelt et hus, som bygges i samme udformning i mere end ét eksemplar ud fra en på forhånd fastlagt skabelon. Sådan er det ikke hos Lind & Risør. Hos os skal du ikke nøjes med et typehus, men du får meget mere – et hus der passer til jeres unikke behov.

Så meget er inkluderet i prisen

Et Lind & Risør hus er ikke det billigste hus på markedet, det ved vi godt og det bliver aldrig. 

Her giver vi et overblik over nogle af de punkter som udgør prisforskellen og hvor vi mener vi adskiller os fra andre.

 • Egen byggenøgle under hele byggeriet
 • 1- og 5 års gennemgang
 • Betaling 5 dage efter indflytning
 • En Virtual Reality model af det kommende drømmehus
 • Byggestrøm og udtørring i hele byggeperioden
 • Byggeskadeforsikring & Entrepriseforsikring
 • Jordbundsundersøgelse & Landinspektør
 • Stikledninger til vand, el og kloak
 • Køreplader
 • Bygget efter BR2018 krav & Energimærkning
 • Stabilgrus
 • Gulvvarme overalt & Varmegenvinding
 • Et hus opført af egne håndværkere
Se vejledende priser

Byg også på jeres egen grund

Mange tror, at Lind & Risør kun bygger huse på egne udstykninger…

Sådan er det ikke. Vi bygger naturligvis også på privatejede grunde. Så har I allerede grunden, så kontakt Lind & Risør og hør om de mange muligheder I har for at bygge med os. Har I endnu ikke fundet nogen byggegrund, kan vi måske også hjælpe med det.

Ofte stiller en privat byggegrund nogle store krav til husets udformning. Det kan være et skrånende terræn, en fantastisk udsigt eller noget helt tredje. Og her kommer Lind & Risørs egne arkitekter på banen. De er nemlig eksperter i at få det optimale ud af selv de mest krævende byggegrunde. Så uanset hvordan jeres ønskegrund ser ud, så kontakt os endelig og få et bud på jeres drømmehus.

Læs mere her

Riv ned og byg nyt

Gør boligdrømmen til virkelighed – riv ned og byg nyt Lind & Risør hus – og spar penge hver måned!

Boligmarkedet generelt, sammenholdt med de relativt få byggegrunde der findes i Storkøbenhavn, er det blevet attraktivt at kigge på ældre huse som en mulig byggegrund. Beregninger viser, at der kan være god økonomi i at rive et ældre hus ned og bygge et nyt i stedet – fremfor at købe et ældre istandsat hus eller måske selv at skulle til at istandsætte.
Ønsker I en uforpligtende snak om jeres boligplaner eller et byggebudget over jeres drømmehus, så kontakt vores byggerådgivere og få et økonomisk overslag over jeres muligheder og hvad en evt. byggegrund/hus til nedrivning må koste.
Læs mere her

Kundereferencer

Der er heldigvis mange før jer som har fået deres drømmehus fra Lind & Risør. Og som er så begejstrede, at de gerne deler, ikke bare deres glæde, men også de mange gode ideer, der opstod i samarbejdet med byggerådgiver og arkitekt. Herunder kan I læse kundernes anmeldelser og erfaringer med Lind & Risør, byggeoplevelsen, deres overvejelser og ikke mindst hvilke løsninger der har gjort en forskel for dem og deres boligdrøm. Og sidst men ikke mindst – så kan I se rigtig mange gode inspirationsfotos af detaljer og løsninger som I kan bruge I jeres eget drømmehus.

Læs alle kundereferencer

Mange forskellige huse

Få her et overblik over de mange forskellige typer af huse vi kan opføre. Find inspiration i de forskellige arkitekturer og skab derefter jeres helt eget drømmehus i tæt samarbejde med vores arkitekter. Vi giver et overblik over de karakteristiske kendetegn betegnelsen dækker over. Husk at der findes mange hundrede inspirationshuse i vores bog "Inspiration til jeres nye drømmehus."

Valmhus - klassisk arkitektur

En klassisk arkitektur med “blødt svaj” og stort udhæng som giver mulighed for at gå tørskoet hele vejen rundt om huset.

Udhænget kan også være med til at skærme for solen i sommerhalvåret, og dermed holde indeklima behageligt.

Bestil vores inspirationsbog

Funkis - moderne og stilren arkitektur

Minimalistisk arkitektur med ensidig taghældning. Rene linjer og ingen udhæng. Udføres med tagpap.

Vælger man udhæng kan arkitekturen også skærme for solen i sommerhalvåret, og dermed holde indeklima behageligt.

 

Bestil vores inspirationsbog

Fiskervalm - nyklassisk kombination af fiskerhus- og valmhusarkitektur

En ny-klassiker som er en kombination af to forskellige arkitekturer, hvor husets stramme look fra de skarpe afslutninger på murværket blødes op af de afvalmede gavle. De murede gesimser på facaderne leder tankerne hen mod den klassiske murermesterarkitektur.

 

Bestil vores inspirationsbog

Fiskerhus - gesimser ved tagrender og opmurede gavle

En minimalistisk og stram arkitektur, helt uden udhæng. De murede gesimser ved tagrenderne, de opmurede gavle og tagets afslutning skarpt ved husmuren giver huset karaktér. Ønskes udhæng kan denne arkitekturen med fordel opføres som Fiskervalmhus hvor man stadig bevarer de murede detaljer, men får det praktiske udhæng i stedet for opmurede gavle.

Bestil vores inspirationsbog

Kubehus - stram, minimalistisk med fladt tag

En efterhånden meget efterspurgt arkitektur med helt fladt tag. Arkitekturen giver huset et meget minimalistisk og stringent udtryk og er især velegnet til huse med forskydning eller huse i 2 plan.

 

Bestil vores inspirationsbog

ArchLine - zinkbeklædning på gavle

Stram og moderne arkitektur med rene linjer, zink og helt uden udhæng. Arkitekturen er især udbredt på huse med side- og niveauforskydning.

Bestil vores inspirationsbog

Skagenshus - smukke karakteristiske murdetaljer

En helt klassisk arkitektur med stramme linjer, uden udhæng – og med en endnu mere detaljeret arkitektur, med flotte, murede gesimser i både facader og gavle. Arkitekturen bliver især benyttet på huse i 1½ plan.

Bestil vores inspirationsbog

Byhus - med fladt udhæng og muret gavl

Klassisk som Valmhusarkitekturen, men her er udhænget på husets facader udført vandret og afsluttet i gavlen med murværk.

Udhænget kan også være med til, at skærme for solen i sommerhalvåret, og dermed holde indeklima behageligt.

 

Bestil vores inspirationsbog

Se video om Lind & Risør

Få et indblik i vores verden, vores historie og vores mål om at bygge kvalitetshuse til danske familier

Kundereferencer Se flere referencer

Nyt hus i nyt boligkvarter

Drømmehuset

Familien Marstrand savnede mere plads og en rigtig familiehave. Der var lige én byggegrund tilbage i et hyggeligt nyt Lind & Risør-villakvarter i Vindinge, kun 3 km fra Roskilde centrum – og familien slog til. Grunden blev købt. Nu manglede kun opførelsen af selve huset.

I samarbejde med en arkitekt fra Lind & Risør tog familien udgangspunkt i en dobbelt-knækhusmodel fra byggefirmaet. Men det var kun udgangspunktet. Herfra var der frie tøjler – og familien kunne mere eller mindre få lige det hus, som de drømte om. De rykkede blandt andet rundt på nogle vægge i stue- og forældreafdeling, vinduer ligeledes, og så blev der valgt et ekstra, ikke planlagt rum. Et aktivitetsrum. ”Det havde vi ikke umiddelbart tænkt, vi havde behov for,” fortæller Benedikte.  ”Men vi kan allerede nu se, at det giver en kæmpe merværdi at have sådan et rum, hvor der er plads til leg og udfoldelse.”

Carport, vognport og overdækket terrasse

Husk at i også kan vælge at opføre jeres hus med en ekstra dimension i form af enten carport, vognport eller overdækket terrasse